Mainos
Mainos

Naton ulkoministerit koolle, Kerry mukana viimeistä kertaa

Sotilasliitto Nato aloittaa tänään ulkoministerikokouksensa Brysselissä. Ensimmäisen päivän puheenaiheina ovat niin EU:n ja Naton tiivistyvä yhteistyö kuin Naton ja Venäjän suhteet. 

Kyseessä on Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn viimeinen Nato-kokous. Samaan aikaan sotilasliitossa arvuutellaan sitä, millaiseksi Yhdysvaltain uuden presidentin Donald Trumpin Nato-linja lopulta muodostuu. 

Myös Suomi ja Ruotsi ovat mukana kaksipäiväisessä kokouksessa. Suomea kokouksessa edustaa suurlähettiläs Piritta Asunmaa. Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ei osallistu kokoukseen sairauslomaan liittyvän lentokiellon takia.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström pitää Naton ja EU:n yhteistyötä koskevassa istunnossa Suomen ja Ruotsin yhteisen puheenvuoron.  
Tiistain kokous päättyy illalliseen, jonka kuluessa Nato-ministerit muun muassa arvioivat Venäjä-suhteiden kehittymistä parin viime vuoden aikana.

Huomenna keskiviikkona ulkoministerit keskustelevat Ukrainan ja Afganistanin tilanteista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme