Mainos
Mainos

Naton uusi pääsihteeri varoittaa terrorismista Afganistanissa

Sotilasliitto Naton uuden pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin mielestä Naton on estettävä terrorismin nousu Afganistanissa. Afganistanista ei saa hänen mielestään tulla uutta kansainvälisen terrorismin keskusasemaa.

Afganistanin omien joukkojen pitäisi Fogh Rasmussenin mielestä ottaa vastuulleen maansa turvallisuus suurelta osin hänen nelivuotisen virkakautensa aikana. Fogh Rasmussen aloitti tänään työnsä sotilasliitto Naton pääsihteerinä.

Naton Venäjän-suhteista Fogh Rasmussen totesi, että sotilasliitto etsii jatkossakin strategista kumppanuutta Venäjän kanssa. Samalla hän odottaa Venäjän kunnioittavan naapurimaidensa suvereniteettiä.

Venäjän ja Naton tavoitteet ovat Fogh Rasmussenin mukaan yhteneväisiä terrorisminvastaisessa toiminnassa, Afganistanin sodassa ja aseriisuntapolitiikassa. Haastetta Venäjä-suhteisiin tuo se, että Naton täytyy huomioida myös Ukrainan ja Georgian toiveet päästä sotilasliiton jäseniksi.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme