Mainos
Mainos

Natsien kreikkalaisuhrien korvausvaatimukset evättiin

Saksan korkein oikeus päätti tänään, etteivät natsien murhaamien kreikkalaisten omaiset voi vaatia korvauksia Saksan valtiolta. Korkeimman oikeuden päätöksen mukaan vain valtiot voivat esittää korvausvaatimuksia sotarikoksista, mutta eivät yksityiset.

Neljä kreikkalaista on yrittänyt vaatia Saksalta miljoonien eurojen korvauksia siitä, että saksalaiset SS-joukot surmasivat heidän omaisiaan Distomossa Kreikassa 1944. Vaatimusta on pidetty tärkeänä ennakkotapauksena. Sen hyväksyminen olisi ilmeisesti johtanut laajaan korvausvaatimusten sarjaan.

Korvausvaatimus on jo aiemmin torjuttu useissa alemmissa oikeusasteissa Saksassa. Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on hylännyt vaatimuksen.

SS-joukot tappoivat Distomossa 218 kyläläistä kostoksi kreikkalaisten partisaanien tekemästä hyökkäyksestä saksalaisjoukkoja vastaan.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme