Mainos
Mainos

Natsien ydinaseluola osoittautui ankaksi

Itävaltalaiset tutkijat ovat kumonneet julkisuuteen kerrotut tiedot valtavasta toisen maailmansodan aikaisesta sotateollisuusluolastosta.

Luola-arveluista kertoi itävaltalainen filmintekijä Andreas Sulzer ennen vuodenvaihdetta. Hänen mukaansa siellä olisi valmisteltu jopa ydinaseita.

Sulzer kertoi ennen vuodenvaihdetta löytäneensä salaisen portaikon läheltä Linziä. Hän kertoi tuolloin uskovansa, että portaiden alla oli valtaisa maanalainen teollisuuskompleksi, jossa olisi tutkittu raketti- ja jopa ydinaseita.

Sulzerin paljastusten jälkeen itävaltalaiset tutkijat porasivat paikalla 120 metrin syvyyteen, mutta kairauksista ei paljastunut minkäänlaisia luolia eikä radioaktiivisuutta. Tutkijaryhmässä oli arkeologeja, historioitsijoita ja muita alan asiantuntijoita.

Tiedotustilaisuudessa professori Bertrand Pelz Wienin yliopistosta sanoi kaiken todistusaineiston viittaavan siihen, että mitään luolastoa ei ole. Sulzerin löytämät portaat olivat kyllä toisen maailmansodan ajalta, mutta niiden arveltiin olleen osa SS-joukkojen ampurataa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme