Mainos
Mainos

Natsit puhuttavat Ruotsissa

Ruotsin ulkomaalaisvirasto rekisteröi vuonna 1939 Ruotsissa oleskelevia ulkomaalaisia juutalaisia, ja viraston palveluksessa oleva virkamies luovutti sen jälkeen nimilistat Saksan natsien käsiin.

Asiasta kirjoitti päivälehti Dagens Nyheter tänään julkaistussa artikkelissa. Se jatkaa lehden sarjaa, jossa käsitellään ruotsalaisten natsimyönteistä toimintaa sodan aikana. Dagens Nyheterin tuorein raportti osui lähes samaan aikaan kun uusnatsit osoittivat jälleen mieltään Tukholmassa. Yleistä ärtymystä on aiheuttanut se, etteivät poliisit estäneet viikonloppuna uusnatsien mielenosoitusta. Sen sijaan virkavallan edustajat pahoinpitelivät natsien vastaisia mielenosoittajia, mm. 14-vuotiasta tyttöä.

Ruotsin uusnatseilla ei ollut poliisin lupaa mielenosoitukselleen, jossa huudeltiin juutalaisvastaisia iskulauseita. Ruotsin lain mukaan on kiellettyä käyttää iskulauseita, jotka lietsovat vihaa jotain kansanryhmää vastaan. Selvästä lainrikkomuksesta huolimatta poliisi ei puuttunut uusnatsien mielenosoitukseen. Sen sijaan se pidätti ja pahoinpiteli vastamielenosoittajia, joista tosin jotkut käyttäytyivät väkivaltaisesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme