Mainos
Mainos

Näyttelijä Steven Seagalista tehtiin Venäjän erityislähettiläs – tarkoituksena parantaa Yhdysvaltain ja Venäjän välisiä suhteita

Venäjä on nimittänyt yhdysvaltalaisnäyttelijä Steven Seagalin uudeksi erityislähettilääkseen.

Venäjän ulkoministeriön mukaan Seagalin tehtävä erityislähettiläänä on parantaa Yhdysvaltain ja Venäjän välistä vuorovaikutusta niin kulttuurissa, taiteessa kuin nuorisovaihdossakin.

Ulkoministeriö kertoo, että erityislähettilään roolista ei makseta palkkaa, vaan sen tehtävänä on ajaa yhteistä hyvää. 

Steven Seagalista tuli Venäjän kansalainen vuonna 2016.

Hän on myös Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyvä ystävä.

Putinin hyvä ystävä ja fani

Seagalin nimittäminen Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteita parantavaksi erityislähettilääksi tapahtui kesken maiden välisen suuren vaalivaikuttamis-skandaalin. 

Seagal on aikaisemmin puolustanut Venäjän toimia ja kertonut, ettei Venäjällä ole ollut mitään tekemistä Yhdysvaltojen vaalien kanssa.

Seagal totesi brittiläisessä "Good morning Britain" -ohjelmassa viime vuonna, että kenenkään olisi typerää kuvitella, että Venäjä olisi millään tavalla sotkeutunut Yhdysvaltojen vuoden 2016 vaaleihin. Maalla ei edes olisi sellaista mahdollistavaa teknologiaa olemassa, hän totesi silloin.

Samaisessa haastattelussa Seagal kehui Putinia "hyväksi maailmanjohtajaksi" ja "upeaksi taktikoijaksi". 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme