Mainos
Mainos

Nazarbajev voitti Kazakstanin vaalit

Nykyinen presidentti Nursultan Nazarbajev voitti ylivoimaisesti Kazakstanin presidentinvaalit. Keskusvaalilautakunta kertoi tänään, että Nazarbajev sai 78,33 prosenttia äänistä.

Lautakunnan puheenjohtaja Zagipa Balijevan mukaan alustavissa vaalituloksissa Nazarbajev oli hyvän matkaa edellä lähintä kilpailijaansa. Kommunistisen puolueen puheenjohtaja Serikbolsyn Abdildinin osuus äänistä oli 13,5 prosenttia, ja hän tuli toiseksi eilisissä vaaleissa. Valtion tullikomitean päällikkö Gani Ksymov sai 4,3 ja senaattori Engel Gabbasov 0,7 prosenttia äänistä.

Vaalit ovat saaneet osakseen laajaa kansainvälistä arvostelua. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on jo etukäteen ilmoittanut, ettei se aio tunnustaa vaalien tulosta. Myös läntiset ihmisoikeusjärjestöt ja Yhdysvallat ovat arvostelleet 58-vuotiasta Nazarbajevia vaalijärjestelyistä.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme