Mainos
Mainos

Yhdysvaltain senaatin republikaanijohtaja siirsi äänestystä terveydenhuoltouudistuksesta

Yhdysvalloissa senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell on siirtänyt terveydenhuoltouudistusta koskevaa äänestystä myöhemmäksi, uutisoi muun muassa Washington Post -lehti. Uudistuksesta oli määrä äänestää ensi viikolla.

Ilmoitusta edelsi tieto republikaanisenaattori John McCainin joutumisesta leikkaukseen perjantaina. McCainin tiedottajan mukaan senaattori viettää ensi viikon Arizonassa toipumassa leikkauksesta.

McCainilta poistettiin leikkauksessa verihyytymä silmän yläpuolelta. Häntä hoitaneen sairaalan mukaan senaattori on hyvässä kunnossa.

Lakiesityksen tie katkeaa, mikäli siltä jää puuttumaan ainakin kolmen republikaanisenaattorin puoltava ääni. Kahden republikaanisenaattorin, Rand Paulin ja Susan Collinsin, on uutisoitu ilmoittaneen, että he aikovat äänestää lakiesityksen käsittelyn aloittamista vastaan.

Paulin tiedottajan mukaan senaattori aikoo edelleen äänestää esitystä vastaan, Washington Post kertoo. Lehti tiedusteli myös Collinsin tämän hetkistä kantaa Collinsin tiedottajalta, mutta tiedottaja ei vielä toistaiseksi ole vastannut lehden kyselyyn.

Lisäksi useiden muiden republikaanisenaattoreiden on uutisoitu ilmaisseen tyytymättömyytensä esitykseen.

Republikaaneilla paljon erimielisyyksiä

Uusi lakiesitys antaisi vakuutusyhtiöille mahdollisuuden tarjota yhtenä vaihtoehtona nykyistä heikompaa vakuutusturvaa, jotta markkinoille saataisiin halvempia vakuutuksia. Asiantuntijat pelkäävät, että kattavaa turvaa tarvitsevien amerikkalaisten vakuutusmaksut nousisivat, kun terveet valitsisivat halvimman vaihtoehdon.

Naisten terveyspalveluita tarjoava Planned Parenthood -järjestö jäisi lakiesityksessä ilman valtion rahoitusta ainakin vuodeksi. Vähävaraisten amerikkalaisten sairausvakuutusjärjestelmään Medicaidiin tehtäisiin kovia leikkauksia. Planned Parenthoodin ja Medicaidin rahoitus ovat joillekin republikaanisenaattoreille hyvin tärkeitä asioita ja saattavat saada heidät vastustamaan esitystä.

Republikaaneilla on suuria keskinäisiä erimielisyyksiä siitä, miten paljon ja millä tavoin edellisen presidentin Barack Obaman terveydenhuoltojärjestelmää tulisi uudistaa. Aiemmat uudistusyritykset ovat kaatuneet puolueen sisäisiin ristiriitoihin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme