Mainos
Mainos

Negropontesta Yhdysvaltain turvallisuusjohtaja

Yhdysvaltain senaatti on valinnut odotetusti John Negroponten maan turvallisuusjohtajaksi. Senaatti myönsi eilisessä kokouksessaan myös lisärahaa sotilastoimiin.

Turvallisuusjohtaja John Negroponte toimii tehtävässään presidentin lähipiirissä, vakoiluasiain neuvonantajana. Hän johtaa muun muassa kokonaan uutta terrorisminvastaisen toiminnan keskusta sekä koordinoi eri tiedusteluyksiköiden yhteistoimintaa. Tarkoituksena on vastata haasteisiin, jotka ilmenivät syyskuun 2001 terrori-iskujen tutkimuksissa.

Bushille lisärahaa sotilastoimiin

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi kokouksessaan myös 62 miljardin dollarin lisärahoituspaketin Irakin ja Afganistanin sotilastoimiin. Presidentti George Bushin hallinto määritteli määrärahojen lisäämisen kiireelliseksi.

Rahoitusta tarvitaan, jotta Yhdysvallat voi jatkaa joukkojensa pitämistä Irakissa ja Afganistanissa. Lisärahoitus nostaa Afganistanin ja Irakin sodista Yhdysvalloille aiheutuneiden kustannusten määrän yli 220 miljardiin euroon.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomen uutiset 22.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme