Mainos
Mainos

Neljä avustustyöntekijää siepattiin Somaliassa

Aseistautuneet miehet ovat siepanneet neljä ulkomaista avustustyöntekijää Somaliassa. Siepatuista kaksi on ranskalaisia, yksi belgialainen ja yksi bulgarialainen. Myös avustustyöntekijöitä kuljettaneen koneen kaksi kenialaista lentäjää siepattiin.

Silminnäkijöiden mukaan siepatuista avustustyöntekijöistä kolme on naisia ja yksi mies. He työskentelivät ranskalaiselle ACF-avustusjärjestölle. Reuters uutisoi aiemmin tänään, että siepatut olisivat olleet Punaisen ristin työntekijöitä.

Sieppaus tapahtui kiitoradalla Dhusa Marebissa maan keskiosassa lähellä Etiopian rajaa. Alue on Somalian hallitusta vastaan taistelevien islamistien hallussa. Silminnäkijöiden mukaan avustustyöntekijöiden kone oli juuri laskeutunut, kun raskaasti aseistautuneet miehet ajoivat paikalle ja ottivat heidät mukaansa.

Somaliassa on siepattu tänä vuonna useita ulkomaalaisia avustustyöntekijöitä. Sieppaajat kohtelevat panttivankejaan yleensä hyvin lunnasrahojen toivossa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme