Mainos
Mainos

Neljä norjalaista kuollut legioonalaistautiin

Fredrikstadissa tutkitaan läheisen ostoskeskuksen ilmastointijärjestelmää mahdollisena tartuntakanavana.

Neljä norjalaista on jo kuollut legioonalaistautiin Fredrikstadissa maan kaakkoisosassa. Fredrikstadin sairaalasta kerrotaan, että iäkäs naispotilas menehtyi tautiin. Ensimmäiset tautitapaukset varmistuivat viime viikon perjantaina.

Sairaalassa on hoidettavana 24 tartunnan saanutta henkilöä. Seitsemän potilaan tila on vakava, kertoi ylilääkäri Per Engstrand. Lisäksi sairaalaan on tullut 50 henkilöä, joilla on legioonalaistautiin viittaavia oireita.

Tartuntalähteestä ei ole saatu varmuutta. Fredrikstadissa tutkitaan nyt läheisen ostoskeskuksen ilmastointijärjestelmää mahdollisena tartuntakanavana.

Sairaus ei tartu ihmisestä toiseen, vaan legionella-bakteerin välityksellä. Bakteeri viihtyy muun muassa haaleassa käyttövedessä, ja tartunnan voi saada esimerkiksi suihkussa tai poreammeessa. Bakteerin aiheuttama keuhkokuume voi olla hengenvaarallinen jo ennestään heikossa kunnossa oleville henkilöille.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme