Mainos
Mainos

Neljä panttivankia kuoli vapautusoperaatiossa Jemenissä

Neljä brittipanttivankia on saanut surmansa Jemenissä turvallisuusjoukkojen tekemän pelastusoperaation yhteydessä, kertoo Jemenin hallituksen edustaja. Neljä muuta länsimaalaista - amerikkalainen, britti ja australialainen - haavoittui. Kolme sieppaajaa kuoli ja kolme haavoittui.

Sieppaajat olivat ottaneet maanantaina kaikkiaan 16 länsimaista panttivankia, pääasiassa brittejä, Abyanian maakunnassa. Turvallisuusjoukot aloittivat pelastusoperaation sieppaajien surmattua kaksi panttivankia. Yhdeksän vapautettua panttivankia saapui myöhemmin tiistaina Adeniin etelärannikolle ja myös muut vapautetut olivat matkalla sinne. Sieppaajien kerrottiin olleen ääri-islamilaisia, jotka vaativat Islamilaiseen Jihad -järjestöön kuuluvan toverinsa vapauttamista vankilasta.

Aseelliset jemeniläisryhmät ovat vuoden 1992 jälkeen siepanneet yli 100 ulkomaalaista, mm. useita diplomaatteja ja öljy-yhtiöiden työntekijöitä, mutta useimmat on laskettu vapaiksi vahingoittumattomina. Sieppauksilla paikalliset heimot ovat yrittäneet vauhdittaa vaatimuksiaan mm. alueittensa tiestön ja kunnallistekniikan parantamiseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme