Mainos
Mainos

Neljä YK:n työntekijää siepattu Georgiassa

Tuntematon aseellinen ryhmä sieppasi torstaina neljä YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n työntekijää Länsi-Georgiassa. Sieppaajien uskotaan olevan Georgian syrjäytetyn presidentin Zviad Gamsahurdian kannattajia.

Siepatuista kolme on ulkomaalaisia ja yksi on georgialainen. Ulkomaalaisten kansalaisuutta ei ole ilmoitettu. Siepatut vietiin YK:n edustustosta Zugdidistä ja kuljetettiin läheiseen Tsalenjihan vuoristokylään. Zugdidi on Gamsahurdien kannattajien tukialuetta.

Viranomaiset ovat piirittäneet kylän, mutta sieppaajat eivät ole vastanneet yhteydenottoihin, kertoi Georgian sisäministeri Kaha Targamadze.

UNHCR:n työntekijät jakoivat edustuston läheisen Abhasian tulitaukoa valvovien YK:n sotilastarkkailijoiden kanssa. Tulitauko on ollut voimassa toukokuusta 1994 saakka.

Abhaasiseparatistit julistivat alueensa itsenäiseksi valtioiksi Neuvostoliiton hajottua. He ajoivat georgialaiset joukot maasta vuosien 1992-93 sodassa, joka vaati arviolta 10 000 ihmishenkeä.
(STT-AFP-Reuters))

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme