Mainos
Mainos

Neljävuotias ei osannut lausua sanaa kurkku oikein – päiväkoti epäili terrorismista

Britanniassa asuva perhe väittää, että päiväkodin työntekijät haluaisivat, että lapsi ohjattaisiin mukaan terrorismin vastaiseen ohjelmaan. Asiasta uutisoivat The Independent ja The Telegraph.

Aasialaistaustainen perhe kertoo, että päiväkodin työntekijöiden epäilykset heräsivät, kun lapsi oli piirtänyt kuvan miehestä leikkaamassa kurkkua isolla veitsellä. Työntekijät sanoivat lapsen äidille, että he epäilivät 4-vuotiaan pojan yrittävän sanoa painekattilapommi (cooker bomb), kun häneltä kysyttiin piirustuksesta.

Päiväkodin henkilökunta oli myös keskustellut siitä, tulisiko tapaus ilmoittaa Britannian terrorisminvastaiselle viranomaiselle. Terrorisminvastaisen toiminnan sijaan tapauksesta ilmoitettiin poliisille ja sosiaalihuollolle, jotka päättivät olla ryhtymättä jatkotoimenpiteisiin.

– (Päiväkodin työntekijä) toisteli, että kyseessä oli tämä yksi piirustus miehestä leikkaamassa kurkkua, ja hän väitti sen olevan ”painekattilapommi”, pojan äiti kertoi.

– Olin ymmälläni. Se oli kamala päivä.

Äiti lisäsi pelänneensä, että hänen lapsensa otettaisiin pois häneltä.

Britanniassa sattui samankaltainen tapaus tammikuussa, kun uutisoitiin, että 10-vuotiaan muslimipojan tekemä kirjoitusvirhe olisi johtanut terrorisminvastaisen poliisin vierailuun tämän kotona. Poika oli yrittänyt kirjoittaa asuvansa rivitalossa (terraced house), mutta kirjoitusvirheen jälkeen paperilla luki terroristitalo (terrorist house).

Heinäkuusta alkaen opettajien ja muiden kasvatus- ja opetushenkilöiden on ollut pakko ilmoittaa kaikesta epäilyttävästä käytöksestä. Alle 15-vuotiaisiin liittyviä ilmoituksia on tullut yhteensä hieman alle 2000 kappaletta aikavälillä tammikuu 2012 - joulukuu 2015.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme