Mainos
Mainos

Nemtsovin muistotilaisuus tänään Moskovassa

Moskovan keskustassa järjestetään surmatun oppositiopoliitikon Boris Nemtsovin muistotilaisuus tänään. Se alkaa kello 14 Suomen aikaa.

Alun perin opposition oli tarkoitus järjestää mielenilmaus, joka oli määrätty pidettäväksi kaupungin laidalla. Mielenilmaus muuttui kuitenkin surumarssiksi, joka voidaan järjestää kaupungin keskustassa. Tilaisuuteen saa osallistua 50 000 ihmistä.  

Marssi kulkee Nemtsovin surmapaikan ohi lähellä Kremliä.  
Samaan aikaan jatkuvat myös tutkimukset veriteon selvittämiseksi. Presidentti Vladimir Putin on vakuuttanut, että syylliset tuodaan oikeuteen. Ampujan pakeneminen on tallentunut turvakameran kuviin.  

Opposition mukaan Putinin hallinto on vähintäänkin epäsuorasti vastuussa Kremliä ja Ukrainan sotaa arvostelleen Nemtsovin kuolemasta. Putin taas on antanut ymmärtää, että kyseessä on tahallinen provokaatio, jolla halutaan luoda epävakautta Venäjälle.  

Nemtsov haudataan Moskovassa ylihuomenna.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme