Mainos
Mainos

Nemtsovin murha: Viisi kaukasialaista päät kyyryssä ja kahlittuina oikeuteen

Venäjällä viisi miestä kuljetettiin tänään oikeuteen oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhasta epäiltynä. Venäjän viranomaiset pakottivat miehet painamaan päänsä alas ja peittämään kasvonsa, kun nämä saapuivat oikeuteen. Venäläisviranomaisten mukaan kaikki pidätetyt ovat kaukasialaisia.

Yhden epäillyistä kerrottiin sunnuntaina tunnustaneen osallisuutensa murhaan. Mies on venäläisten viranomaislähteiden mukaan toiminut sotilaspoliisina Tshetsheniassa. Pidätettynä on turvallisuusviranomaisten mukaan myös muun muassa osallisuutensa tunnustaneen nuorempi veli. Reutersin mukaan muut epäillyt ovat kieltäneet osallisuutensa murhaan.

Kahta miehistä syytetään nyt Nemtsovin murhasta. Kolmea epäillään osallisuudesta. Kaikki viisi on päätetty pitää tutkintavankeudessa.

Venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan poliisi olisi lauantaina myös piirittänyt Groznyissa asuntoonsa linnoittautunutta miestä, jota epäiltiin yhteyksistä murhaan. Vahvistamattomien tietojen mukaan mies heitti poliiseja kranaatilla ja tappoi sen jälkeen itsensä toisella kranaatilla.

Nemtsov ammuttiin reilu viikko sitten

Samaan aikaan, kun viranomaiset ovat tehneet pidätyksiä Nemtsovin murhaan liittyen, murhatun oppositiojohtajan lähipiiri on toistanut vaatimuksensa murhan suunnittelijan selvittämiseksi. Nemtsovin lähipiirin mukaan Kreml hyötyy Nemtsovin kuolemasta. Venäläisviranomaiset ovat kuitenkin kieltäneet osallisuutensa murhaan. Venäjän presidentti Vladimir Putin kuvaili murhaa häpeälliseksi tragediaksi, jonka takana on poliittisia syitä.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on vuorostaan syyttänyt maan poliittista johtoa murhan tilaamisesta.

Nemtsov ammuttiin Moskovan keskustassa runsas viikko sitten. Nemtsovia ammuttiin neljä kertaa päähän, kun hän käveli naisystävänsä Anna Duritskajan kanssa sillalla Kremlin kupeessa. Duritskajaa pidetään murhan tärkeimpänä todistajana. Duritskaja kommentoi eilen Kommersant-radiolle, ettei tiedä pyydetäänkö häntä takaisin Moskovaan nyt kun pidätykset on tehty. Duritskaja palasi viime viikolla Kiovaan vanhempiensa luokse.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme