Mainos
Mainos

Nemtsovin murhassa viisi epäiltyä

Venäjän rikostutkijoiden mukaan oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhasta epäiltynä on pidätetty viisi ihmistä.

Aiemmin on puhuttu vain neljästä. Epäiltyjen on määrä olla oikeudessa tänään.  

Uutistoimisto Reutersin toimittaja näki kahden pikkubussin saapuvan poliisisaattueessa Basmannyn oikeustalolle Moskovassa. Poliisit saattoivat sisälle taloon yksi kerrallaan kolme miestä, joiden kasvoja ei pystynyt näkemään, koska miesten päät painettiin alas.  

Venäläiset uutistoimistot ovat kertoneet viranomaislähteisiin viitaten, että yksi pidätetyistä miehistä on toiminut sotilaspoliisina Tshetsheniassa. Toinen pidätetty on ollut yksityisen vartiointiliikkeen palveluksessa.  

Pidätettynä on ollut turvallisuusviranomaisten mukaan myös muun muassa toisen epäillyn nuorempi veli. Ainakin neljä aiemmin pidätettyä ovat kaukasialaisia.  

Uutistoimisto Interfaxin mukaan poliisi olisi niin ikään eilen piirittänyt Groznyissa asuntoonsa linnoittautunutta miestä, jota epäiltiin yhteyksistä murhaan. Vahvistamattomien tietojen mukaan mies heitti poliiseja kranaatilla ja tappoi sen jälkeen itsensä toisella kranaatilla.  

Nemtsov ammuttiin Moskovan keskustassa reilu viikko sitten.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme