Mainos
Mainos

Nepal huolissaan: Mount Everestillä liikaa ihmisten ulostetta

Kiipeilijöiden jälkeensä jättämä uloste ja virtsa ovat aiheuttaneet saastumisongelmia Mount Everestillä.

Nepalin vuorikiipeilystä vastaavan järjestön mukaan ulosteet saattavat myös levittää tauteja. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian nettisivuillaan.

Mount Everestin kiipeilykauden aikana vuorella liikkuu yli 700 kiipeilijää ja opasta. He viettävät vuorella lähes kaksi kuukautta ja jättävät jälkeensä suuret määrät ulostetta.

Järjestö vaatiikin, että Nepalin hallitus ryhtyy toimiin, jotta kiipeilijät alkaisivat hävittää ulosteensa oikein ja vuori pysyisi turmeltumattomana.

Mount Everestin kiipeilykausi alkaa tällä viikolla ja kestää toukokuuhun saakka.

– Tavallisesti kiipeilijät kaivavat lumeen kuoppia ja käyttävät niitä vessoinaan. Jätettä on alkanut nyt kasautua useiden suosittujen leiripaikkojen ympäristöön, järjestön edustaja Ang Tshering sanoo.

Perusleireissä, joissa on enemmän henkilökuntaa kiipeilykauden aikana, on myös vessatelttoja, joissa on kontit, joihin uloste voidaan kerätä ja kuljettaa pois.

Vaikka ulosteongelmaa ei ole vielä saatu ratkaistua, velvoitetaan kiipeilijöitä jo tuomaan vuorelta alas noin 8 kiloa jätettä. Sen arvioidaan olevan määrä, jonka jokainen kiipeilijä jättää jälkeensä vuorelle.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme