Mainos
Mainos

Nepalin hallitus pidensi ulkonaliikkumiskieltoa

Hallitus on kehottanut turvallisuusjoukkoja ampumaan ihmiset, jotka uhmaavat ulkonaliikkumiskieltoa. Eilen ainakin kolme ihmistä sai surmansa tulituksessa, kun kymmenettuhannet lähtivät määräyksistä piittaamatta kaduille.

Nepalin kuninkaan Gyanendran hallitus on jatkanut ulkonaliikkumiskieltoa maan pääkaupungissa Katmandussa. Kielto on voimassa iltakahdeksaan saakka.

Gyanendran vastustajien oli tarkoitus osoittaa mieltään myös tänään. Oppositio vaatii, että kuninkaan valtaa kavennetaan ja maahan palautetaan demokratia.

Hallitus on kehottanut turvallisuusjoukkoja ampumaan ihmiset, jotka uhmaavat ulkonaliikkumiskieltoa. Ainakin kolme ihmistä sai surmansa eilen tulituksessa, kun kymmenettuhannet lähtivät määräyksistä piittaamatta kaduille.

Gyanendra hajotti parlamentin helmikuussa viime vuonna ja keskitti valtaa itselleen. Hänen mukaansa hallitus oli epäonnistunut maolaississien kukistamisessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme