Mainos
Mainos

Nepalin kruununprinssi menehtyi

Nepalin kuningasperheen surmasta epäilty kruununprinssi Dipendra on kuollut kathmandulaisessa sairaalassa, ilmoittivat maan hallituslähteet tänään.

Kuninkaaksi on kruunattu hänen setänsä, tehtävää jo lauantaista hoitanut prinssi Gyanendra.

Dipendran kuoltua kuninkaallisista asioista vastaava Valtakunnanneuvosto kokoontui ja nimitti Gyanendran kuninkaaksi. Kruunajaiset järjestettiin jo aamupäivällä paikallista aikaa Kathmandun Vanhassa kuninkaallisessa palatsissa.

Murhat aiotaan tutkia


Nepalin kuningashuoneen surmatyöstä on määrätty tehtäväksi tutkinta. Tutkinnan on määrännyt Nepalin uusi kuningas Gyanendra. Ilman kuningashuoneen määräystä tapausta ei voisi tutkia.

Virallisen selityksen mukaan Nepalin kuningashuoneen jäsenet surmasi kruununprinssi, joka ampui sitten itseään ja kuoli myöhemmin. Toisen selityksen mukaan kyseessä olivat vahingonlaukaukset. Viranomaiset eivät ole saaneet kansaa vakuuttuneeksi, ja Kathmandussa on osoitettu mieltä ja vaadittu totuutta.

(STT-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme