Mainos
Mainos

Nepalissa iloittiin hyvin sujuneista vaaleista

Nepalissa tunnelma on ollut korkealla rauhallisesti sujuneiden historiallisten vaalien jälkeen. Vaalipäivän levottomuuksissa sai eilen surmansa kaksi ihmistä, vaikka paljon pahempaa pelättiin.

Nepalilaiset äänestivät innokkaasti edustajia 601-jäseniseen kansalliskokoukseen, jonka odotetaan julistavan kuningaskunnan tasavallaksi ja palauttavan maahan rauhan. Vaalit olivat ensimmäiset yhdeksään vuoteen, ja niissä oli ehdolla myös monarkiaa vastaan kapinoineen maolaisliikkeen jäseniä.

Nepali Times -sanomalehti nimitti vaaleja kansanäänestykseksi "rauhasta, oikeudenmukaisuudesta ja kehityksestä". Myös YK sanoi nepalilaisten osoittaneen sitoutumisensa demokratiaan.

Maailmanjärjestö tähdensi kuitenkin, että puolueiden pitää vielä varmistaa, että kansan tahtoa kunnioitetaan. Maolaisten äärilaidan on pelätty lähtevän kaduille, jos heidän kannatuksensa jää vähäiseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme