Mainos
Mainos

Neste Oil suurimmaksi palmuöljyn käyttäjäksi

Neste Oilista on tulossa jo ensi vuonna maailman suurin yksittäinen palmuöljyn käyttäjä, kun yhtiön biopolttoainelaitokset ovat valmistuneet Singaporeen ja Hollantiin.

Indonesia lupaa parantaa tuottavuutaan palmuöljyn valmistamisessa samalla, kun metsän raivaaminen uhkaa nostaa maan kasvihuonekaasupäästöjä entisestään.

Helsingissä vieraileva Indonesian maatalousministeri Suswono painottaa, että maalla on oikeus kestävän kehityksen mukaiseen palmuöljyn valmistamiseen.

- Olemme jo tiukentaneet lainsäädäntöä laittomien hakkuiden kontrolloimiseksi, Suswono sanoi tiedotustilaisuudessa hotelli Kämpissä samaan aikaan, kun orankipukuihin pukeutuneet ympäristöjärjestö Greenpeacen edustajat jakoivat tiedotteita ohikulkijoille.

Greenpeacen mielenosoitus Helsingissä 10.5.2008 (Kuva: Greenpeace)

Indonesia on noussut USA:n ja Kiinan jälkeen jo maailman kolmanneksi suurimmaksi kasvihuonepäästöjen aiheuttajaksi.

Suomessa seminaarin järjestänyt indonesialainen valtuuskunta kiertää reissullaan kymmenkunta valtiota, mutta visiitti Suomeen saattaa liittyä Neste Oilin kiinnostuksen lisäämiseen.

Neste Oilista on tulossa jo ensi vuonna maailman suurin yksittäinen palmuöljyn käyttäjä, kun yhtiön biopolttoainelaitokset ovat valmistuneet Singaporeen ja Hollantiin.

Sademetsää katoaa ennätystahtiin

Metsän hävittäminen on Indonesiassa nopeinta koko maailmassa. Indonesia on noussut USA:n ja Kiinan jälkeen jo maailman kolmanneksi suurimmaksi kasvihuonepäästöjen aiheuttajaksi.

Neste Oilin ympäristö- ja turvallisuusjohtaja Simo Honkanen kertoi, että valtaosa yhtiön palmuöljystä on toistaiseksi lähtöisin Malesiasta.

Kuluvan vuoden aikana muiden muassa elintarvikejätti Nestle ja kulutustavarayhtiö Unilever ovat rajoittaneet palmuöljyn ostamista sademetsähakkuiden estämiseksi. Honkanen julistaa, että palmuöljyn tuotannossa Neste Oilin kestävän kehityksen kriteerit ovat parhaat koko toimialalla.

- Tiedämme joka ainoan palmuöljyn toimituserän alkuperän ja valvomme koko toimitusketjua. (Tavaroiden) toimittajien kanssa on erittäin yksityiskohtaiset sopimukset, Honkanen kuvaili.

Neste Oilin biopolttoaineiden tuotannossa palmuöljyn osuus on selvästi suurin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme