Mainos
Mainos

Nestekaasua Tukholman kaduilla

Seitsemän tonnia nestekaasua valui aamulla säiliöautosta kadulle Gärdetin kaupunginosassa Tukholman Värtanin sataman lähellä. Räjähdysvaara oli suuri ja satoja ihmisiä evakuoitiin. Onnettomuus ihmetyttää Tukholman Pelastuslaitosta, koska turvamääräykset ovat tiukat.

Hälytys annettiin puoli seitsemän aikaan. Södertäljeläisen kuljetusliikkeen kuljettaja oli juuri täyttänyt autonsa Värtanin sataman nestekaasuvarikolla. Lähdettyään liikkeelle hän huomasi säiliön vuotavan ja pysähtyi, muttei onnistunut tukkimaan vuotoa. Nestekaasua vuoti murtuneesta kolmen tuuman letkusta vetoauton ja perävaunun välillä. Venttiili, jonka tehtävänä on estää kaasun pääsy murtumakohtaan, ei toiminut.

Kaasu nesteytyi ulkona suureksi, erittäin räjähdysherkäksi nestepilveksi, ja tilanne oli äärettömän vaarallinen, kertoi päivystävä paloinsinööri Anders Öberg. Kaasupilvi ajautui vähitellen etelään Tegeluddsvägen-katua pitkin ja hajaantui. Vaara oli ohi kello 12.30 aikoihin.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme