Mainos
Mainos

Nestlén korvikkeita pois markkinoilta Etelä-Euroopassa

Äidinmaidonkorvikkeeseen irronnut kemiallinen aine aiheutti 30 miljoonan litran takavarikoinnin markkinoilta Euroopassa. Pohjoismaita päätös ei koske.

Elintarvikejätti Nestlé vetää äidinmaitokorvikkeitaan pois Italian, Ranskan, Espanjan ja Portugalin markkinoilta. Päätös ei koske Suomea eikä muita Pohjoismaita.

Valmisteita kerätään pois kauppojen hyllyiltä, koska joissakin tuote-erissä pakkauksista oli irronnut maitoon kemiallista ainetta, joka ei Nestlén mukaan ole myrkyllistä. Yhtiö ilmoitti kuitenkin ottavansa myynnistä kaikki tuotteet, joissa saattaa olla vikaa.

Italian viranomaiset ilmoittivat takavarikoineensa korviketta kolmisenkymmentä miljoonaa litraa. Nestle huomautti puolestaan, että virheellisiä pakkauksia on Italiassa enintään pari miljoonaa kappaletta.

Yhtiön mukaan muiden maiden markkinoilta jouduttiin poistamaan huomattavasti pienempi määrä tuotteita kuin Italiassa.

Nestlé kertoo lausunnossaan, että kyseistä ainetta on ollut osassa korvikepakkausten etiketeistä eikä sitä ole enää sittemmin käytetty.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme