Mainos
Mainos

Netanjahu: Tavoitteena mahdollisimman laaja hallitus

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun mukaan maahan on perustettava vaalien jälkeen mahdollisimman laaja hallitus. Netanjahu kommentoi äänestystulosta tuoreeltaan voitonpuheessaan.

Netanjahun johtama oikeistolainen Likud-Beitenu -liittouma ylsi ovensuukyselyjen mukaan täpärään vaalivoittoon eilisissä parlamenttivaaleissa. Maan parlamentin knessetin toiseksi suurimmaksi ryhmäksi oli nousemassa keskustalainen Yesh Atid ja kolmanneksi työväenpuolue.

Vaalin suurimmaksi nousijaksi povattu, miljonääri Naftali Bennettin äärioikeistolainen Juutalainen koti -puolue oli jäämässä neljännelle sijalle.

Asiantuntijat ovat odottaneet Netanjahun yrittävän lähestyä keskustalaisia puolueita vaalien jälkeen. Nykyhallitus on joutunut ottamaan huomioon äärikansallisten ja -uskonnollisten pienpuolueiden näkökannat.

Rauhanprosessin henkiin herättäminen palestiinalaisten kanssa ei ole tullut kysymykseen, ja Israel on lisännyt siirtokuntarakentamista miehitetyillä palestiinalaisalueilla.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Katso Mari Karppisen juttu Jerusalemista (Huomenta Suomen uutiset 23.1.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme