Mainos
Mainos

Netanyahu ja Arafat tapasivat

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu vahvisti tänään tiedot siitä, että hän oli tavannut palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin varhain tänään. Tapaaminen ei ollut kuitenkaan johtanut läpimurtoon kitkaisissa Hebron-neuvotteluissa.

Arafat ja Netanyahu keskustelivat Erezin raja-asemalla Israelin ja Gazan kaistan välisellä rajalla. Keskusteluissa oli mukana myös Yhdysvaltojen erityislähettiläs Dennis Ross. Ennen kuin Netanyahu kertoi salaisesta tapaamisesta, oli Israelin radio jo ennättänyt kertoa siitä.

Vielä muutama päivä sitten sekä palestiinalaisista että israelilaisista lähteistä kerrottiin, että pitkään venynyt kiista Hebronin kaupungin siirtämisestä palestiinalaisten hallintoon saadaan ratkaistua pian.

Eilen korkea-arvoinen palestiinalaisedustaja kuitenkin kertoi, etteivät palestiinalaiset enää usko pikaiseen ratkaisuun. Israelin edustajat puolestaan syyttivät palestiinalaisia neuvottelujen tahallisesta viivyttämisestä.

Valtaosa Jordanjoen länsirannalla sijaitsevasta Hebronista piti siirtää Israelin hallinnosta palestiinalaisten viranomaisten johtoon jo yhdeksän kuukautta sitten. Hebronissa asuu nelisensataa juutalaista ja satatuhatta palestiinalaista.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme