Mainos
Mainos

Netanyahu jatkaa niskoitteluaan

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi tänään, että hän saattaa torjua presidentti Bill Clintonin kutsun tulla neuvottelemaan Lähi-idän rauhasta Yhdysvaltoihin ensi viikolla, jos suostuminen tarkoittaa, että hänen täytyy myöntyä Yhdysvaltain vaatimuksiin.

Ulkoministeri Madeleine Albright esitti neuvottelukutsun eilen Netanyahulle ja palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille Lontoossa. Netanyahu ja Arafat eivät kyenneet kaksipäiväisissä neuvotteluissa Albrightin kanssa saattamaan Lähi-idän rauhanhanketta jälleen liikkeelle.

Albrightin mukaan presidentti Clinton on valmis isännöimään rauhanneuvotteluja Washingtonissa, jos pahimmat kiistakysymykset saadaan ratkaistua sitä ennen. Tämä oli viittaus amerikkalaisten ehdotukseen, jonka mukaan Israelin olisi luovutettava 13 prosenttia lisää Länsirannalla olevista juutalaisalueista palestiinalaisille.

-Olen valmis menemään sinne, se ei ole ongelma. Mutta jos minulle kerrotaan, että minun on hyväksyttävä tiettyjä ehtoja, joita me emme voi hyväksyä...olemme itsenäinen valtio, Netanyahu sanoi.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme