Mainos
Mainos

Netanyahu voitonvarmana

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on ollut voitonvarma käydessään äänestämässä tänään aamupäivällä Jerusalemissa.

Mielipidekyselyt ennakoivat kuitenkin tappiota Netanyahulle ja voittoa oppositiossa olevan työväenpuolueen Ehud Barakille. Netanyahu vakuutti, että vaalin tulos kääntyisi hänen edukseen tänään, niin kuin kävi yllättäen myös edellisissä vaaleissa keväällä 1996.

Tämän päiväin vaaleissa Israelin 4,3-miljoonaa äänioikeutettua valitsevat edustajat 120-jäseniseen parlamenttiin, knessetiin. Äänestäjillä on kaksi ääntä, toista he käyttävät valitakseen parlamenttiedustajan ja toista valitakseen pääministerin.

Pääministeriäänestyksessä Barak on kyselyjen mukaan saamassa ehkä jopa 10 prosenttiyksikköä enemmän ääniä kuin Netanyahu. Mikäli kukaan ei saa ehdotonta enemmistöä ensi kierroksella, järjestetään toinen kierros kesäkuun alussa.

Barakin mahdollisuudet paranivat vaalien alla entisestään kun useat ehdokkaat vetäytyivät pääministerikilvasta. Vaaleja valvomaan on komennettu 15 000 poliisia ja turvallisuusjoukkojen sotilasta. Äänestys päättyy kello 22 Suomen aikaa.
(STT-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme