Mainos
Mainos

Neuvokkaan silminnäkijän toimet johtivat epäillyn kiinniottoon – "Hänen siviilirohkeutensa valaa meihin uskoa"

Poliisi sai eilisestä rekkaiskusta epäillyn miehen kiinni nopeasti tapahtumien jälkeen. Poliisi epäilee, että kyseessä on mies, joka mahdollisesti ajoi rekan väkijoukkoon.

Poliisi ei ole kertonut tarkempia tietoja kiinniotetusta, mutta epäilty otettiin kiinni Siegessäule-muistomerkin läheisyydestä. Saksalaislehti Die Welt kertoo, että yksi tekijä epäillyn nopeassa tavoittamisessa oli silminnäkijän neuvokas toiminta.

Lehden mukaan joulutorin tapahtumia sivusta todistanut mies lähti seuraamaan epäiltyä, kun hän pakeni rekka-autosta yliajon jälkeen. Mies oli soittanut poliisille samalla kun hän seurasi epäiltyä. Hän sai päivitettyä miehen liikkeitä viranomaisille.

Noin kahden kilometrin päässä joulutorista epäilty ja häntä seurannut silminnäkijä saapuivat Tiergartenin puistoon, jossa poliisi lopulta nappasi epäillyn. 

Poliisi on kiittänyt julkisesti kyseistä silminnäkijää avusta ja rohkeudesta.

– Kiitos silminnäkijän, saimme epäillyn kiinni. Hänen siviilirohkeutensa valaa meihin uskoa näinä päivinä, sanoi poliisin tiedottaja Winfrid Wenzel.

Saksalaisen Die Weltin mukaan epäilty olisi 23-vuotias pakistanilainen, jota kutsutaan artikkelissa Naved B:ksi. Lehden mukaan mies olisi ollut poliisille tuttu pienistä rikoksista, mutta terrorismirikoksista häntä ei ole aiemmin epäilty.

Ainakin 12 ihmistä kuoli ja lähes 50 loukkaantui eilen illalla tapahtuneessa rekan yliajossa berliiniläisellä joulutorilla. Sairaalalähteiden mukaan kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta, sillä monet loukkaantuineista on kriittisessä tilassa vakavien sisäisten vammojen takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme