Mainos
Mainos

Neuvotteluissa Iranin ydinohjelmasta ei merkittävää edistystä

Neuvotteluissa Iranin ydinohjelmasta ei odoteta ratkaisuja lähipäivinä.

Euroopan unioni on tänään isännöinyt neuvotteluja Iranin ydinohjelmasta Brysselissä, jossa paikalla ovat Britannian, Ranskan, Saksan ja Iranin ulkoministerit.  

EU:n ulkoministeri Federica Mogherini sanoo, että sovun tiellä on yhä esteitä, mutta myös toivoa niiden ylittämisestä on. Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius sanoo, että tärkeitä seikkoja on vielä sopimatta ja vaikka sopimus halutaan aikaan, sen halutaan syntyvän vain vakaalle pohjalle. Iranin ulkoministeri tapasi viikonloppuna myös Yhdysvaltain edustajia ja ulkoministeri John Kerryn.  

Neuvotteluihin osallistunut yhdysvaltalaislähde sanoi, että Iranin on tehtävä "hyvin vaikeita ja tarpeellisia päätöksiä" vakuuttaakseen kansainvälisen yhteisön, että ydinohjelma on rauhanomainen.

Iranissa juhlitaan tällä viikolla uutta vuotta ja juhlallisuuksien uskotaan hidastavan poliittisten sopimusten solmimista, vaikka jonkinlaiseen sopuun neuvotteluissa päästäisiinkin.

Iran neuvottelee ydinohjelmastaan yhteensä kuuden maan eli Yhdysvaltojen, Ranskan, Britannian, Saksan, Kiinan ja Venäjän kanssa. Osapuolet ovat asettaneet kesäkuun 30. päivän neuvottelujen päättymistavoitteeksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme