Mainos
Mainos

Neuvottelut Iranin ydinohjelmasta päättyvät - sopimus ehkä lähellä

Iranin ja ulkovaltojen neuvottelut Iranin ydinohjelmasta jatkuvat Genevessä. Amerikkalaislähteen mukaan Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry on poikkeuksellisesti liittymässä neuvotteluihin tänään. Kerryn pyysi mukaan EU:n ulkoministeri Catherine Ashton, lähde kertoo. 

Joidenkin arvioiden mukaan Kerryn saapuminen Geneveen voisi kieliä siitä, että sopimus on lähellä. Myös Iranin ulkoministeri Javad Zarif arvioi eilen, että sopu on mahdollinen ennen tämänkertaisten neuvottelujen päättymistä tänään illalla. 

Iranin ydinohjelmasta on neuvoteltu vuosia tuloksetta. Neuvottelujen ilmapiirin on kerrottu parantuneen sen jälkeen, kun Iranin uusi presidentti Hasan Ruhani astui virkaan elokuussa. 

Länsimaat epäilevät Irania ydinaseen kehittelystä ja vaativat maata vähentämään uraanin rikastamista. Iran haluaa, että ulkovallat lieventäisivät sille asetettuja talouspakotteita. 

Iranin kanssa neuvottelevaan niin kutsuttuun P5+1-maaryhmään kuuluvat YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme