Mainos
Mainos

Ukrainan neuvottelut kariutuneet – Kiovassa täysi kaaos

Ukrainassa oppositiojohtaja Vitali Klitshko kertoo neuvottelujen presidentti Viktor Janukovitshin kanssa kariutuneen.

Klitshkon mukaan Janukovitsh vaati protestien lopettamista, eikä ole suostunut kutsumaan poliisivoimia pois Kiovan Itsenäisyysaukiolta, jossa poliisi ja protestoijat ovat ottaneet rajusti yhteen.

Klitshko kertoi Ukrainska Pravda -verkkosivulle lähteneensä neuvotteluista sen jälkeen, kun presidentti vaati, että mielenosoittajat poistuvat Kiovan keskustan Itsenäisyysaukiolta ehdoitta.

Neuvottelujen mahdollisesta jatkumisesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Janukovitsh on antanut lausunnon, jossa hän syyttää maan oppositiota viimeaikaisista väkivaltaisuuksista Kiovassa. Lausunnossaan Janukovitsh kehotti oppositiojohtajia ottamaan etäisyyttä ryhmiin, joita hän kutsuu radikaaleiksi.  

Jo lukuisia kuolleita - satoja loukkaantunut

Poliisi aloitti pian keskiyön jälkeen uusimman rynnäkön mielenosoitusten keskuspaikalle Itsenäisyysaukiolle. Eilen leimahtaneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut jo 18-22 ihmistä. Lisäksi satoja on haavoittunut. Maan sisäministeriön mukaan kuolleista seitsemän oli poliiseja. Muut kuolleet olivat tiettävästi siviilejä.

Yhteenottojen aikana yöllä opposition päämajanaan käyttämä rakennus syttyi tuleen. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo verkkosivuillaan silminnäkijähavainnoista, joiden mukaan ihmisiä on paennut liekehtivästä monikerroksisesta talosta hyppäämällä ikkunoista.

Hallituksenvastaiset mielenosoitukset ovat äityneet rajummiksi yön mittaan myös Kiovan ulkopuolella. Länsi-Ukrainassa sijaitsevassa Ternopilin kaupungissa mielenosoittajat sytyttivät yöllä palamaan poliisiaseman ja valtasivat syyttäjänviraston.

Länsi-Ukrainassa vallattiin poliisiasemia ja hallintorakennuksia jo eilen ainakin Lvivissä ja Ivano-Frankivskissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme