Mainos
Mainos

Neuvottelut YK:n Iran-päätöslauselmasta edistyivät

Diplomaattilähde kertoo, että Ranska, Britannia, Saksa ja Yhdysvallat ovat sopineet päätöslauselmaehdotuksesta, jossa vaaditaan Irania lopettamaan uraanin rikastaminen.

Yhdysvallat, Ranska, Saksa ja Iso-Britannia ovat päässeet sopuun YK:n päätöslauselmaluonnoksesta, joka vaatii Irania lopettamaan välittömästi uraanin rikastamisen. Asiasta kertoi diplomaattilähde myöhään eilen.

-Kyseessä on luonnos, joka sopii kaikille kuudelle maalle, lähde totesi viitaten Kanadan, Australian, Yhdysvaltain ja EU-kolmikon lähes viikon kestäneisiin neuvotteluihin Iranin ydinohjelmasta.

Yhdysvaltain mukaan Iranin ydinohjelma tähtää ydinaseiden valmistukseen. Iran on väittänyt rikastavansa uraania sähköntuotantoa varten. Maa on myös useasti kieltäytynyt luopumasta ydinohjelmastaan.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n on vielä hyväksyttävä päätöslauselmaehdotus. Lauselman mukaan IAEA voisi tuoda Iranin ydinohjelman YK:n turvallisuusneuvostoon marraskuussa, jos ohjelma rikkoo ydinsulkusopimusta.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme