Mainos
Mainos

MTV seuraa: New Jerseyssä paha junaturma – yli sata loukkaantunut

Työmatka paikallisjunassa muuttui painajaiseksi New Jerseyssä Yhdysvalloissa varhain tänään paikallista aikaa, kun täpötäynnä ollut paikallisjuna syöksyi täydellä vauhdilla Hobokenin asemalle ja suistui raiteilta.

Junan vauhti oli niin kova, että se syöksyi kiskojen päässä puskurina olleen betoniesteen yli ja osui aseman kattoon, joka romahti osittain junan päälle.  

Tämän hetkisten tietojen mukaan turma on vaatinut ainakin yhden kuolonuhrin, junaa laiturilla odottaneen naisen, joka kuoli jäätyään turmassa sinkoilleen romun alle. Amerikkalaisviestimien mukaan vainajia olisi useampia.

Loukkaantuneita oli toista sataa, heistä monet kriittisessä tilassa. Junassa oli noin 250 matkustajaa.  


Aseman henkilökuntaan kuuluva Michael Larson kertoi toimittajille kuulleensa pommin räjähdystä muistuttavan äänen, kun juna osui betonipuskuriin. 

– Se kulki paljon kovempaa kuin mitä olisi pitänyt. Se lensi puskuri yli, läpi aseman ja pysähtyi odotussalin seinään, Larson kertasi.

Kaikki junan matkustajat oli saatu pois junasta illalla Suomen aikaa. Vakavasti loukkaantuneet kuljetettiin kahteen läheiseen sairaalaan. Lieviä vammoja saaneet vietiin busseilla hoidettavaksi muualle.

"Valot sammuivat ja ihmiset kirkuivat"

Matkustajat vahvistivat, että juna tuli asemalle kovaa.

– Juna ei koskaan hidastanut. Syöksyimme suoraan läpi puskurin. Sen jälkeen oli jonkin verran paniikkia. Ihmiset yrittivät särkeä ikkunoita, kuvaili Jim Finan.  

Finanin mukaan juna oli erittäin täynnä.

– Kaikki, jotka olivat seisomassa lensivät ympäriinsä. Näin paljon ihmisiä, joilla oli päävammoja ja haavoja, Finan jatkoi.  
Junan etuosassa matkustanut Leon Offengenden kertoi myös, että juna suistui raiteiltaan.

– Ensimmäinen vaunu suistui raiteilta ja osui asemarakennukseen. Katto romahti vaunun ympärille, Offengenden kertoi CNN-uutiskanavalle. 

– Valot sammuivat ja ihmiset alkoivat kirkua, hän jatkoi.  

– Tilanne oli aika kaoottinen. Ihmiset ovat shokissa ja kaikilla on puhelimet, kamerat ja iPadit esillä. Otin muutamia kuvia ja videon ja panin ne verkkoon, Offengenden selvitti.

Kuljettaja selvisi

New Jerseyn osavaltion kuvernöörin Chris Christien mukaan turman syy oli epäselvä. 

– Kaikki mahdolliset syyt raiteilta suistumiseen pitää tutkia, mutta kuten voitte päätellä aseman kärsimistä vahingoista on päivänselvää, että juna kulki kovaa, Christie sanoi.

Christien mukaan junan kuljettaja selvisi turmasta ja on sairaalahoidossa. Kuljettajan vammat ovat vakavat. Kaikki junaliikenne Hobokenin asemalle, joka on tärkeä raideliikenteen solmukohta, oli luonnollisesti torstaina poikki.

Yhdysvaltain edellinen paha junaturma sattui toukokuussa 2015, kun Washingtonin ja New Yorkin välillä kulkenut juna suistui raiteilta Philadelphiassa. Kahdeksan ihmistä kuoli ja 200 loukkaantui.  

 
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme