Mainos
Mainos

New York Times: bin Laden piileskelee Jalalabadin seudulla

Yhdysvaltain etsimä Osama bin Laden on nähty viime päivinä Koillis-Afganistanissa sijaitsevan Jalalabadin kaupungin lähistöllä sijaitsevalla leirillä, kertoi New York Times tänään viitaten Kabulin nykyhallinnolta saamiinsa tietoihin.

Äskettäin maan koillisosien oikeusministeriksi nimitetty Hazarat Ali kertoi lehdelle, että bin Laden oli nähty hyvin linnoitetussa leirissä lähellä Tora Boran kylää. Harazaratin mukaan useat silminnäkijät olivat kertoneet nähneensä Osama bin Ladenin.

-Hän liikkuu hevosella öiseen aikaan ja nukkuu luolissa, Hazarat sanoi silminnäkijöiden kertoneen.

Tora Boran leirissä on laaja luolien ja maanalaisten bunkkerien verkosto, jossa on tiettävästi myös ilmastointi ja lämmitysjärjestelmä.

Mullah Omar edelleen Kandaharissa

Taleban-liikkeen korkeimman johtajan mullah Mohammed Omarin väitetään puolestaan oleskelevan edelleen eteläisessä Kandaharin kaupungissa. Paikallinen heimopäällikkö kertoi tänään nähneensä Omarin Kandaharissa kaksi päivää sitten.

Heimopäällikkö Mohammed Akbar Khan kertoi nähneensä, kuinka Omaria ajelutettiin ympäri Kandaharin keskustaa perjantaina. Hänen ajoneuvoaan suojeli kaksi moottoripyörää.

Omarin olinpaikasta on esiintynyt ristiriitaisia tietoja. Taleban-liike on kuitenkin koko ajan sanonut, ettei hän ole poistunut Kandaharin maakunnasta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme