Mainos
Mainos

New York Times: Kreikkalaiset hamstraavat kodinkoneita ja timantteja

Kreikan ja velkojien yrittäessä vääntää ratkaisua Kreikan velkakriisiin, tavalliset kreikkalaiset ovat alkaneet ostaa kaikkea, mikä saattaisi säilyttää arvonsa talousromahduksessa. 

Kaupoista hamstrataan muun muassa kodinkoneita kuten uuneja, kirjoittaa New York Times. Myös timanttien ja arvokorujen kauppa on vilkastunut niin sanottujen paniikkiostojen takia, lehti kertoo. 

Osa kreikkalaisista on myös maksanut veroja etukäteen tai lyhentänyt lainoja varautuessaan talouden mahdolliseen romahdukseen.  

Kreikkalainen jalokivikauppias George Papalexis kertoo lehdelle käännyttäneensä kuluneella viikolla myymälästä asiakkaan, joka olisi halunnut ostaa yli miljoonan euron arvosta timantteja.  

Kauppias sanoo kieltäytyneensä kaupasta, sillä timanttien pitäminen tuntui turvallisemmalta vaihtoehdolta kuin niistä saatujen voittojen tallettaminen kreikkalaispankkiin.  

– Tarjouksesta kieltäytyminen kuvastaa riskejä, joiden keskellä elämme, Papalexis sanoo.  

Kreikan on määrä toimittaa tänään yksityiskohtainen suunnitelma talousuudistuksista, jotka se panisi toimeen uuden tukiohjelman vastineeksi. Jos Kreikan uudistussuunnitelma tyydyttää lainoittajia, EU-maiden johtajat voisivat päättää sunnuntaina uutta tukipakettia koskevien neuvottelujen aloittamisesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme