Mainos
Mainos

New York Times: Nainen kuoli iltakävelyllä naapurinsa ampumaan luotiin – naapuri luuli naista kauriiksi

Eräänä tavallisena keskiviikkona Rosemary Billquist oli viipynyt töissä hieman myöhempään. Palatessaan Shermanin pikkukylässä New Yorkin osavaltiossa sijaitsevaan kotiinsa oli ollut jo hämärää. Myöhäinen koirien ulkoilutus koitui naisen kohtaloksi. Asiasta uutisoi The New York Times.

Nainen vei kaksi labradorinnoutajaansa Sugar’n ja Stellan kävelylle noin puoli kuuden aikaan illalla. Hänen puolisonsa jäi kotiin. 15-20 minuuttia myöhemmin koirat saapuivat takaisin ilman Rosemarya. Ne haukkuivat tavanomaista kiihkeämmin ja tähyilivät taakseen.

– Ne selkeästi tiesivät, että jotain oli tapahtunut. Ajattelin, että nyt ei ole kaikki kohdallaan, aviomies Jamie Billquist totesi haastattelussa.

Kauriille osoitettu luoti

Rosemary Billquist oli ulkoiluttamassa perheen kahta koiraa, kun heidän naapurinsa Thomas B. Jadlowski luuli nähneensä niityllä kauriin ja ampui yhden laukauksen pistoolillaan.

Koirien palattua kotiin Jamie Billquist yritti soittaa vaimolleen. Samassa hän havaitsi ambulanssin ja lääkintämies kertoi, että on tapahtunut ampuminen. Pian Jamielle selvisi, että uhri oli hänen oma vaimonsa.

Jadlowski kuuli laukauksen jälkeen huudon ja juoksi muutama sata metriä löytäen Rosemaryn. Nainen oli haavoittunut luodista. Jadlowski soitti hätänumeroon ja painoi ampumahaavaa lääkintähenkilökunnan tuloon saakka.

Rosemary oli tuupertunut luodista alle sadan metrin päähän Billquistien kodin takapihasta. Aviomiehen mukaan vaimo ei enää reagoinut hänen tultua paikalle. Rosemary Billquist menehtyi sairaalassa.

– Viime päivät ovat olleet vaikeita. Tämä on niin surullista, koska tällaisen olisi voinut välttää, 47-vuotias Jamie Billquist kertoi.

Tavanomainen naapurusto, laiton ampuminen

Billquistin mukaan hän vaimoineen tunsi Jadlowskin perheen, kuten naapurit tavanomaisesti toisensa. He tervehtivät toisiaan ja Billquistit olivat nähneet Jadlowskin varttuvan.

Taannoin Rosemary Billquist oli ollut kävelyllä ja nähnyt miehen sairaalan ulkopuolella. Mies oli odottanut kyytiään ja hänellä oli vaikeuksia pysyä pystyssä. Yhdessä aviomiehensä kanssa he toimittivat kotoaan paikalle penkin. Rosemary sapluunoi siihen viestin:

”In a world where you can be anything, be kind.”

– En suunnittele kostoa ja tiedän, ettei se olisi ollut Rosemarynkään tahto. Asiassa täyty olla jonkinlainen opetus, Billquist totesi.

Thomas B. Jadlowski laukaisi aseensa auringonlaskun jälkeen. New Yorkin osavaltiossa on laitonta metsästää auringon laskettua.

Viranomaisten mukaan Jadlowski on ollut yhteystyöhaluinen. Syytteitä ei häntä vastaan ole ainakaan toistaiseksi nostettu.

Tutkinta jatkuu ja syyttäjät arvioivat tapausta. Jamie Billquist harkitsee rahaston perustamista, joka tarjoaisi metsästyksen turvallisuuskursseja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme