Mainos
Mainos

New York Times: Trump voinut välttää veroja jopa 18 vuotta

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on saattanut välttyä maksamasta tuloveroja vuosikausia, uutisoi New York Times.   

Lehti on saanut haltuunsa Trumpin verotietoja vuodelta 1995. Dokumenteista käy lehden haastattelemien veroasiantuntijoiden mukaan ilmi, että Trumpin on ollut mahdollista välttyä maksamasta liittovaltiolle tuloveroa jopa 18 vuoden ajan. Syynä ovat hänen vuonna 1995 ilmoittamansa 916 miljoonan dollarin tappiot.  

Asiakirjoista ei lehden mukaan ilmene merkkejä laittomuuksista, vaan kyse on käytännöstä, jonka Yhdysvaltain laki mahdollistaa.  

Perinteistä poiketen Trump ei ole presidentinvaalikampanjansa aikana julkistanut verotietojaan. Hänen vastaehdokkaansa demokraattien Hillary Clinton on toistuvasti vaatinut Trumpia julkistamaan verotietonsa ja sanonut, että Trumpilla on jotain salattavaa.  

Kampanja ei kiistä eikä vahvista

Trumpin kampanja ei kiistänyt tai vahvistanut New York Timesin tietoja. Kampanjan julkaisemassa lausunnossa todetaan, että "Trump tuntee verokäytännöt paremmin kuin kukaan koskaan Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä ja on ainoa, joka tietää, miten järjestelmää korjata".  

– Trump on erittäin lahjakas liikemies, jolla on liiketoimintansa, perheensä ja työntekijöidensä takia vastuu siitä, ettei hän maksa enempää veroja kuin laki edellyttää, lausunnossa sanotaan.  

Kampanja listasi myös Trumpin maksaneen "satoja miljoonia dollareita" muun muassa kiinteistö-, omaisuus- ja muina veroina.  


Donald Trump ja Hillary Clinton kohtasivat ensimmäisessä tv-väittelyssä viime tiistaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme