Mainos
Mainos

New York Times: Venäläishakkerit lukivat Obaman sähköposteja

Venäläishakkerit, jotka onnistuivat tunkeutumaan Valkoisen talon tietoverkkoon viime vuonna, ovat lukeneet presidentti Barack Obaman sähköposteja.

Viranomaislähteet kertoivat New York Timesille, että tapaus oli vakavampi, kuin mitä julkisuuteen on kerrottu.  

Valkoisen talon mukaan ei ole näyttöä siitä, että Obaman sähköpostitili olisi hakkeroitu, mutta presidentti oli mukana viestiketjuissa, joihin hakkerit pääsivät käsiksi.  

Valkoinen talo vahvisti aiemmin tässä kuussa, että sen ei-salaisiksi luokiteltuihin tietojärjestelmiin oli murtauduttu viime vuonna.  

Viranomaiset kertoivat lehdelle, että myös ei-salaiseksi luokitellut tietojärjestelmät sisältävät arkaluonteista tietoa, muun muassa lainsäädäntöön, politiikkaan ja presidentin aikatauluihin liittyen.  

Lehden mukaan Valkoinen talo ei vahvistanut hakkereiden lukemien sähköpostiviestien määrää. Viranomaisten kerrotaan kuitenkin tienneen tapauksen vakavuudesta jo kuukausien ajan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme