Mainos
Mainos

New York valmistautuu muistojuhlaan rauhallisin mielin

Yhdysvallat valmistautuu syyskuun terrori-iskujen muistojuhlallisuuksiin äärimmäisen tiukkojen turvatoimien saattelemana. Tuhoisista terrori-iskuista tulee huomenna kuluneeksi 10 vuotta. Amerikkalaiset tuntevat kuitenkin olonsa turvalliseksi, ja uskovat vuosipäivän sujuvan rauhallisesti.

– Ei ole varmasti olemassa turvallisempaa kaupunkia koko maailmassa tällä hetkellä, totesi newyorkilainen Glennis Sealy.

Kaupungin kaduilla on poliiseja sekä aseistettuja erikoisjoukkoja. Jokainen lähelle entisten WTC-tornien aluetta aikova auto syynätään, lastit pengotaan, pohjat katsotaan peileillä ja paperit tarkastetaan. Paikoin käytössä ovat myös säteilymittarit.

Autopommiuhka on otettu tosissaan. Liikenne Ground Zeron lähellä on täydessä kaaoksessa, ja autoja tarkastetaan myös keskustaan johtavilla teillä, silloilla sekä tunneleissa.

– He tekevät hyvää työtä tällä turvatoimien kanssa. Minulla meni kauan eilen edes päästä kaupunkiin, kehuu Marty Farell.

Muistomerkkialue on valmiina vihittäväksi käyttöön, mutta muutoin Ground Zeron rakennustyö on yhä pahoin kesken.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Sinisalon juttu New Yorkista (Kymmenen uutiset 10.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme