Mainos
Mainos

New Yorker: USA suunnittelee iskuja Iranin ydinlaitoksia vastaan

New Yorker -lehden mukaan presidentti Bush ja muutkin Valkoisessa talossa pitävät Iranin presidenttiä Mahmud Ahmadinejadia uutena Hitlerinä.

Amerikkalainen aikakauslehti New Yorker kertoo Yhdysvaltojen hallituksen valmistelevan suunnitelmia laajasta pommituskampanjasta Irania vastaan. Pommituskampanjan tavoitteena olisi ydinaseiden valmistukseen pystyvien iranilaisten laitosten tuhoaminen. New Yorkerin mukaan yhtenä vaihtoehtona kaavailuissa on myös ydinpommien käyttäminen iranilaislaitoksia vastaan.

Toimittaja Seymour Hershin artikkelin mukaan presidentti George W. Bush ja muutkin Valkoisessa talossa ovat alkaneet pitää Iranin presidenttiä Mahmud Ahmadinejadia uutena Hitlerinä.

Se, että ilmaiskujen suunnittelussa on mukana yhtenä vaihtoehtona ydinpommien käyttäminen, on herättänyt huolta Yhdysvaltain sotilasjohdossa, kertoo New Yorker.

- Asevoimissa on herättänyt väkeviä tunteita se, että ydinaseita kalistellaan muita maita vastaan, kertoi lehti erästä puolustusministeriön asiantuntijaa lainaten.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme