Mainos
Mainos

New Yorkin karkurijahti päättyi: Toistakin vankia ammuttiin

Toinenkin New Yorkissa poliisia pakoilleista vankikarkureista on saatu kiinni. Poliisi löysi kolme viikkoa sitten Clintonin vankilasta karanneen miehen läheltä Kanadan rajaa eilen.

Kiinnioton yhteydessä poliisi ampui 35-vuotiasta David Sweatia, ja hän on sairaalahoidossa. Hänen tilansa on vakaa.

Aiemmin perjantaina poliisi tavoitti yhdessä Sweatin kanssa karanneen Richard Mattin niin ikään läheltä Kanadan rajaa. 49-vuotias Matt sai surmansa poliisin ammuttua häntä.

Poliisin mukaan Mattilla oli hallussaan haulikko, kun hänet tavoitettiin. Matt ei poliisin mukaan ampunut kohti poliisia, mutta kieltäytyi tottelemasta käskyä nostaa kätensä ilmaan.

Vaarallisiksi kuvattujen ja henkirikoksita tuomittujen miesten etsintöihin osallistui Yhdysvalloissa noin 1 300 lainvartijaa.

Matt ja Sweat murtautuivat sellistään työkalujen avulla vankilan putkiverkostoon ja ulos. Työkalut he olivat saaneet selliinsä jauhelihaan piilotettuina. 

Vankilan räätäli on tunnustanut piilottaneensa vannesahanteriä jauhelihan sisään ja pyytäneensä sitten vartijaa toimittamaan lihan vangeille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme