Mainos
Mainos

New Yorkin lapsille mieleterveysongelmia terrori-iskuista

Tuhannet newyorkilaiset lapset kärsivät syyskuun terrori-iskujen aiheuttamista mielenterveysongelmista, jotka saattavat jatkua vielä aikuisiässäkin, kertoo tuore amerikkalaistutkimus.

Tutkijoiden mukaan terrori-iskut ovat aiheuttaneet 9-18-vuotiaiden lasten mielenterveysongelmien ja masennuksen lisääntymistä sekä alkoholin väärinkäyttöä. Tutkimukseen osallistui 8300 9-18-vuotiasta lasta, joiden joku sukulainen oli joko kuollut iskuissa tai ollut iskujen tapahtumapaikalla, mutta selvinnyt hengissä.
Lapsia tutkittiin kuuden kuukauden ajan.

Mielenterveyshäiriöt olivat yhtä yleisiä niillä, jotka olivat nähneet iskut omin silmin, kuin niillä, jotka eivät olleet lähelläkään tapahtumapaikkaa.

Tutkijoiden mukaan newyorkilaislasten ongelmat ovat samankaltaisia kuin sotatoimialueilla asuvien lasten. Myös avoimien paikkojen kammo eli agorafobia on lasten keskuudessa hyvin yleistä.

Tutkimuksen mukaan jopa 15 prosenttia New Yorkin lapsista kärsii tästä pelosta, kun keskimäärin agorafobiasta kärsii 3-5 prosenttia lapsista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme