Mainos
Mainos

New Yorkin lumiseen aamuun uskaltautuivat lumenkolaajat ja koiranulkoiluttajat

Yhdysvaltain suurimmassa kaupungissa New Yorkissa pelätty historiallisen kova talvimyrsky pysyi vastoin odotuksia kesynä.

Kaupunkiin pelättiin satavan metrin verran lunta, mutta tiistaiaamuun mennessä valkeaa oli tullut noin 16 senttimetriä.

Todellinen talvimyrsky koetteleekin muun muassa Massachusettsin osavaltiota ja Uusi-Englanti kärsii tälläkin hetkellä kovista myrskytuulista.

– Massachusettsin Framinghamissa on tullut 75 senttimetriä lunta. Esimerkiksi Bostonissa lunta on satanut reilu puoli metriä, MTV meteorologi Liisa Rintaniemi havainnollistaa.

Ihmiset helpottuivat

New York määrättiin yöksi poikkeustilaan, joukkoliikenne lopetti toimintansa ja kaduilla saivat ajaa vain hälytysajoneuvot. Pormestari määräsi ihmiset koteihinsa, ja aamun valjetessa moni oli helpottunut.

– Ostin kaiken varalta hieman enemmän ruokaa kuin yleensä, mutta olen niin helpottunut. Lapioimme eilen jo lunta oven edestä, mutta luulin, että tämä olisi pahempaa, brooklynilainen Marsha sanoo MTV Uutisille.

– Veljeni soitti, ettei pääse vieläkään töihin, koska junat eivät kulje. Koko kaupunki meni päiviksi kiinni tämän lumen vuoksi, Miguel harmittelee.

– Meille lumi tuo lisää rahaa, lumenkolaaja sanoo.

Tuhansia lentoja on peruttu, koulut ja monet toimistot ovat kiinni. Alkoholia kotiin kuljettava palvelu oli eilen suositumpi kuin koskaan aikaisemmin. Koiranulkoiluttaja Nickiä se kaikki hymyilyttää.

– Onhan se hassua, että lumi saa meidät niin sekaisin. En tiedä, onko minulla nyt enemmän vai vähemmän töitä. Ihmiset ovat kotona, joten heillä olisi aikaa käyttää koiriaan ulkona, mutta en tiedä tarkenevatko he, Nick nauraa ja jatkaa matkaa neljän hauvan kanssa.

New Yorkin pormestari ei myönnä, että varotoimet olisivat olleet ylimitoitetut. Hänen mukaansa on turvallisempaa, että ihmiset eivät liiku eivätkä aja lumimyrskyssä.

Lumisadetta jatkuu Yhdysvaltain itärannikolla todennäköisesti keskiviikkoon saakka. Vasta sen jälkeen tuhot selviävät.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme