Mainos
Mainos

New Yorkin maraton aiotaan juosta suunnitelmien mukaisesti sunnuntaina – paikalle arvioidaan saapuvan yli 2,5 miljoonaa ihmistä

Yhdysvalloissa New Yorkin maraton aiotaan viedä suunnitellusti läpi sunnuntaina, sanoo kaupungin pormestari Bill de Blasio. Maraton oltaisiin saatettua perua, koska Manhattanilla kuoli viime tiistaina ainakin 8 ihmistä yliajossa. Loukkaantuneita on 11. 

Pormestarin mukaan turvatoimia maratonin aikana lisätään merkittävästi. Talojen katoille asetetaan poliiseja, ja reitin varrella on univormupukuisia poliiseja. Lisäksi yleisön joukossa liikkuu siviiliasuisia poliiseja.

New Yorkin maratonille on ilmoittautunut yli 50 000 juoksijaa. Lisäksi katujen varsille juoksua seuraamaan arvioidaan saapuvan noin 2,5 miljoonaa ihmistä.

Jalankulkijoiden yliajosta epäillystä miehestä on myös saatu uutta tietoa. Poliisin mukaan epäilty 29-vuotias suunnitteli autoiskua muutamia viikkoja. Mies ei ollut ennen tekoa liittovaltion FBI:n tai paikallispoliisin tarkkailussa.

Mies radikalisoitui New Yorkin kuvernöörin Andrew Cuomon mukaan vasta saavuttuaan Yhdysvaltoihin. Kuvernööri puhui uutiskanava CNN:llä.

Epäilty 29-vuotias mies on amerikkalaismedian mukaan kotoisin Uzbekistanista. Hänen kerrotaan tulleen Yhdysvaltoihin vuonna 2010.

Cuomon mukaan ei ole todisteita, että iskuun liittyisi muita. Hänen mukaansa näyttäisikin siltä, että kyse oli yksittäisestä tapahtumasta, jonka takana oli nyt epäiltynä oleva mies.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme