Mainos
Mainos

New Yorkin pommimies halusi kostaa hyökkäyksen Gazaan

New Yorkin eilisestä pommi-iskun yrityksestä epäilty halusi kostaa Israelin toimet Gazassa, sanovat lähteet uutiskanava CNN:lle.

CNN:n tietojen mukaan tekijäksi epäilty Akayed Ullah oli järkyttynyt Israelin "hyökkäyksestä Gazaan". Hän sanoi halunneensa kostaa hyökkäyksen, mutta ei määritellyt tarkimmin, että mitä hyökkäystä hän tarkoitti.

Uutiskanava CBS:n mukaan 27-vuotiaan Ullahin kerrotaan tehneen iskunsa äärijärjestö Isisin nimissä ja hänen sanotaan ihailleen järjestöä. Rikostutkijat yrittävät selvittää, oliko Ullah ollut yhteydessä tunnettuihin radikaaleihin tai auttoiko kukaan häntä iskun suunnittelemisessa tai toteutuksessa.

Ullah käytti teossa kotitekoista putkipommia, jonka oli kiinnittänyt itseensä. Iskussa loukkaantui tekijän lisäksi kolme ihmistä. Pommi räjähti iltapäivällä Suomen aikaa Manhattanilla vilkkaalla linja-autoasemalla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme