Mainos
Mainos

New Yorkin pormestari jättää republikaanipuolueen

Michael Bloombergin eron syyksi on arveltu hänen mahdollista presidenttiehdokkuuttaan ensi vuoden vaaleissa.

New Yorkin pormestari Michael Bloomberg on ilmoittanut eroavansa republikaanipuolueesta ja siirtyvänsä sitoutumattomiin. Syyksi puoluekannan vaihtamiseen on arveltu Bloombergin mahdollista presidenttiehdokkuutta.

Bloomberg on uhrannut miljoonia dollareita aikaisempiin vaalikampanjoihinsa, eikä rahan uskota rajoittavan hänen aikomuksiaan tulevaisuudessakaan.

Bloomberg tunnetaan perustamastaan Bloomberg-mediayhtiöstä, jonka pääomistaja hän edelleen on. 65-vuotias Bloomberg on talousuutisilla rikastunut monimiljardööri, joka siirtyi demokraateista republikaanien leiriin ennen hakemistaan New Yorkin pormestariksi vuonna 2001. Hänet valittiin republikaanina tehtäväänsä jatkokaudeksi marraskuussa 2005.

Jos Bloomberg nousisi ehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleihin, hän seuraisi edeltäjänsä, republikaani Rudolph Giulianin esimerkkiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme