Mainos
Mainos

New Yorkin vankikarkuri kriittisessä tilassa

Kolme viikkoa sitten vankilasta karannut ja eilen kiinniotettu David Sweat on kriittisessä tilassa.

Miljoonien dollareiden vankikarkurin metsästys päättyi eilen, kun CNN:n mukaan ylikonstaapeli Jay Cook huomasi vartiokierroksellaan Sweatin juoksemassa noin kolmen kilometrin päässä Kanadan rajasta.

New Yorkin osavaltion kuvernöörin Adrew Cuomon mukaan Sweatiä ammuttiin kahdesti.

– Painajainen on viimeinkin ohi, Cuomo sanoi toimittajille.

Sweat kuljetettiin osavaltion pääkaupunkiin Albanyyn sairaalahoitoon. Hänen tilansa on viranomaisten mukaan kriittinen ja hän on parhaillaan teho-hoidossa.

– Voin sanoa, että hänen tilansa on kriittinen ja alustavien tutkimusten mukaan on selvää, että hänen täytyy olla useita päiviä sairaalassa, ylilääkäri Denns McKenna sanoi.

Hänen mukaansa vielä ei ole varmaa, tarvitseeko Swaet leikkausta. 

Perjantaina poliisi tavoitti Sweatin kanssa karanneen Richard Mattin niin ikään läheltä Kanadan rajaa. Matt sai surmansa poliisin ammuttua häntä.

Murhasta tuomitut Matt ja Sweat murtautuivat sellistään työkalujen avulla vankilan putkiverkostoon ja ulos kesäkuun 6. päivä. Työkalut he olivat saaneet selliinsä jauhelihaan piilotettuina. 

Vankikarkurien etsintään osallistui noin 1300 lainvartijaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme