Mainos
Mainos

New Yorkissa hurja määrä lunta – enemmän vain kerran tätä ennen

Yhdysvaltain itärannikolla on lähennelty kaikkien aikojen lumiennätyksiä.

Lumitöiden odotetaan jatkuvan päiväkausia viikonlopun myrskyn jäljiltä. Meteorologien mukaan myrsky toi Washingtoniin 56 senttiä lunta ja New Yorkiin yli 60 senttiä. New Yorkissa lunta on tuiskunnut tätä enemmän vain kerran siitä lähtien, kun mittauksia vuonna 1869 alettiin tehdä.

New Yorkin viranomaiset ilmoittivat avaavansa teitä sunnuntaina, mutta kehottivat ihmisiä pysyttelemään edelleen kotona. Washingtonissa toivottiin, että busseja ja metrojunia saadaan liikkeelle maanantaina.

– Älkää menkö teille vielä sunnuntaina tai maanantaina. Pääväyliä aurataan nyt, ja alkuviikosta päästään avaamaan muita teitä, sanoi Virginian kuvernööri Terry McAuliffe Washington Postille.

Lauantaina ja sunnuntaina peruttiin tuhansia lentoja. Finnairin lento Helsingistä New Yorkiin lähti sunnuntaina iltapäivällä pari tuntia myöhässä.

Myrskyn vaatimien kuolonuhrien määrä nousi ainakin 18:aan. Uhreja raportoitiin Arkansasista, Kentuckysta, New Yorkista, Pohjois-Carolinasta, Marylandista ja Virginiasta.

Viranomaiset arvioivat, että vahingot ovat miljardin dollarin luokkaa. Sähköt olivat poikki kymmeniltätuhansilta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme