Mainos
Mainos

New Yorkissa järkytyttiin ebolapotilaasta – osa käyttää maskeja

Yhdysvalloissa New Yorkin ensimmäinen ebola-tartunta on järkyttänyt osaa kaupunkilaisista. Muutamat pitivät aamuruuhkassa maskeja kasvoillaan tartunnan pelossa. Kaupungin pormestari yritti vakuuttaa kaupunkilaisia aamun puheessaan, ettei syytä huoleen ole.

Ebolan saanut lääkäri Craig Spencer on eristyksessä Bellevuen sairaalassa Manhattanilla. Hänen kanssaan eristyksessä ovat hänen puolisonsa ja kaksi ystävää, koska he ovat olleet Spencerin kanssa fyysiessä kontaktissa.

Sairaalan ympäristö on täynnä toimittajia ja kuvaajia ja osa kaupunkilaisistakin on tullut katsomaan mediasirkusta.  Dallasin kahden ebolatartunnan jälkeen Yhdysvalloissa on suhtauduttu hyvin epäilevästi viranomaisten taitoon hoitaa ebolaa.

Newyorkkilainen Roger Duss ei pelkää ebolaa, mutta viranomaisten osaamattomuutta kylläkin. 

– En todellakaan usko, että viranomaiset tietävät taudista tarpeeksi, eikä heillä ole tietoa, mitä seurauksia tämä kaikki aiheuttaa, Duss sanoo MTV Uutisille Bellevuen sairaalan edustalla.

Spencer palasi lääkäritehtävästään ebola-alueelta Guineasta reilu viikko sitten. Hän on mitannut ohjeiden mukaan itseltään ruumiinlämmön kahdesti päivässä. Eiliseen asti hänellä ei ollutkaan oireita ja hän liikkui kaupungilla vapaasti. Vielä eilen Spencerin tiedetään käyneen lenkillä, keilaamassa, ravintolassa ja matkustaneen sekä taksilla että metrolla. Eilen Spencer mittasi itseltään kuumetta ja hän hakeutui sairaalaan.

Ebola ei tartu helposti, vain ruumiinnesteiden välityksellä, mutta Yhdysvalloissa ebola-pelko on ollut viime viikkoina hyvin voimakasta.

Nyt viranomaiset tekevät kaikkensa jäljittääkseen Spencerin viime päivien liikkeet ja ihmiset, joiden kanssa hän on ollut tekemisissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme